JÄTTEKÅNKEN och semestertider!

Kånken och Titti.
Här stämmer proportionerna!

Under våren fick jag ett fantastiskt uppdrag av Fjällräven, att sy upp en gigantisk ryggsäck av den klassiska modellen Kånken. Wow, det var en ”liten” utmaning, inte minst hur den skulle rymmas på sybordet och ta sig in i symaskinen. Men även hur detaljerna som spännen och tryckknappar skulle tillverkas så de blev snygga, funktionella och trovärdiga. Det löste jag genom att besöka Makerspace på Curiosum i Umeå där man kan få hjälp med 3D-printing och laserskärning mm. De har två jättefina verkstäder som är öppna för allmänheten vissa dagar. Kolla upp det om ni är nyfikna.

3D-printing av spännen
Så här blev de, helt perfekta!
Ett laserskuret skinn täcker en vanlig liten tryckknapp så det går att öppna och stänga som vanligt. Tycker det blev riktigt bra.

Om ni vill se mer bilder på hur det såg ut när den tillverkades kan ni gå in på min Instagram, willfix_ab. Och om ni vill se själva ryggsäcken finns den nu, och någon månad framåt på Mall of Scandinavia i Solna i Naturkompaniets butik som just nu har en pop-up butik med Kånken produkter! Värd att besöka!

Nu över till Semestern!

Jag kommer att vara ledig mellan den 11/7 till och med 12/8, alltså från mitten av vecka 28 till och med vecka 32 + måndag vecka 33. Vecka 32 kommer att tillbringas på Gotland och Medeltidsveckan där jag ska hålla kurser i rotslöjd och presentera den bok som jag har skrivit i ämnet, Första rotboken med extra allt. Kom och säg hej om ni är där. Jag håller till på Kapitelhusgården hela veckan.

Välkomna! Och ha en underbar sommar!

//Gunilla