Tvättråd

GORE-TEX®-produkter är inte bara tåliga, de är även lätta att sköta. Rutinmässig skötsel och underhåll garanterar högsta kvalitet och gör att produkterna håller längre. Stäng alla dragkedjor, framtill, på fickor och vid armhålor, och sätt fast flikar och remmar innan du tvättar ditt plagg. Följ tillverkarens skötselråd för att garantera högsta kvalitet.

Tvättning

Tvätta i maskin i 40’C med ett flytande tvättmedel som är speciellt framtaget för just ditt plagg, fråga i din lokala friluftsbutik vilket de rekommenderar. Skölj två gånger och centrifugera så lite som möjligt för att undvika att plagget blir skrynkligt. Använd inte pulvertvättmedel eller produkter som innehåller mjukmedel, sköljmedel, fläckborttagningsmedel eller blekmedel eftersom de påverkar plaggets prestanda. Tvätta inte med hårt smutsad tvätt.

Blekmedel

Använd inte blekmedel.

Torkning

Hängtorka plagget eller torktumla på låga varvtal. När ytterplagget är torrt, torktumla det i 20 minuter för att återaktivera yttertygets varaktigt vattenavstötande behandling (DWR)

Strykning

Om du inte har möjlighet att torktumla kan du stryka det torra plagget försiktigt (värme, ingen ånga) genom att placera en handduk eller trasa mellan plagget och strykjärnet. Då återaktiveras yttertygets vattenavstötande behandling (DWR).

Kemtvätt

Gore rekommenderar inte kemtvätt. Om professionell kemtvätt ändå är nödvändig, be då att de använder destillerad kolvätelösning vid sköljning och DWR-spray på yttertyget före torkning.
Följ tillverkarens instruktioner.

Vattenavstötande behandling

När fabriksbehandlingen inte kan återaktiveras längre appliceras en ny DWR-behandling på yttertyget (finns att köpa i din lokala friluftsbutik).

Ytterligare frågor?

Kontakta Gores kundtjänst på telefon 0200-21 38 00 för mer hjälp.