Årets hantverksstipendiat

Den 8/11 2023 utsågs jag till årets hantverksstipendiat av Umeå Fabriks- och Hantverksförening. Med motiveringen som lyder:

Med ett stort intresse, unik kunskap och en iver att lära sig nya saker tar detta företag gärna sig an utmanande projekt.

Miljö, hållbarhet, modern teknologi och bevarande av gamla traditioner är ledstjärnor.

Företaget samarbetar med stora som små företag, likväl som privata kunder och andra hantverkare, globalt och lokalt.

För att ytterligare värna gamla hantverkstraditioner gräver företagaren i den västerbottniska myllan i jakt på ”sina” rötter.

Men kärnan i verksamheten i detta företag är att laga och förlänga livslängden på utrustning för naturentusiasten, bl. a genom samarbeten med världsomspännande varumärken.

Årets Hantverksstipendiat 2023 är: Gunilla Axelsson, Willfix AB

Wow, jag är så tacksam och jätteglad över utmärkelsen. Den betyder verkligen jättemycket för mig och är ett bevis på hur mycket jag älskar mitt jobb och mitt hantverk.

Min bok som jag skriver är snart här, kring årsskiftet kommer den att finnas i handeln och det är alltså en bok om ett hantverk, rotslöjd. Namnet är Första rotboken med extra allt, och innehåller det du behöver för att lära dig hur du gör från rotdragning till färdigt alster. De allra flesta moment är filmade och dessa kommer du åt via en qr-kod i boken eller direkt från www.voyd.se. Sök på Första rotboken med extra allt så kommer de upp.

Så här kommer boken att se ut.

Följ mig gärna på Instagram under namnet: Sunnansjö Tenn. Där kommer jag att presentera boken närmare, visa tips och idéer varvat med kurser och tävlingar.

Ha en skön dag!

//Gunilla