Första Rotboken med Extra Allt

Nu finns boken här, den kom ut strax före jul förra året och verkar vara mycket omtyckt och efterlängtad av de som köpt och läst den.

Det är en bok som beskriver hur man kommer igång med rotslöjd. Vi visar hur och var björkrötter dras (skördas) och hur de tas omhand innan de torkas och förvaras. Ett stort antal starter och mönster visas och hur man gör avslutet på ett färdigt alster.

Vi tar även upp lite historia samt berättelsen om Gunnel Eriksson, mästarslöjdaren från Botsmark. Några recept finns också med för de som vill baka lite fika- och matbröd.

Nästan alla moment är filmade och finns med i boken som en QR-kod där Gunnel visar och berättar hur man gör, allt för att man ska kunna lära sig hantverket på ett bra och pedagogiskt sätt utan att vara tvungen att gå en kurs. Det finns inte så många kursledare nu för tiden, men vi hoppas att den här boken ska hjälpa till att ge rotslöjden ett uppsving, det är den värd.

Boken finns att köpa hos många bokhandlare där ni kan bläddra lite i den, men även på nätet där böcker säljs som ex Adlibris, Bokus, CD-ON, Akademibokhandeln med flera. Hoppas att ni tycker om den.

//Gunilla och Gunnel